Veelgestelde vragen & begrippenlijst

Over bedrijfsmakelaar Franken Vastgoed

U kunt met ons in contact komen op de volgende manieren:

Telefonisch:           0314 646610
Per e-mail:              info@frankenvastgoed.nl
Kantoor bezoek:    Havenstraat 124, 7005 AG Doetinchem

Ja, u kunt uw auto parkeren bij het kantoor van Franken Vastgoed. We beschikken over een ruim aantal parkeerplekken voor ons eigen pand. U kunt daar gratis parkeren.

Wij werken in opdracht van particuliere eigenaren, ondernemers/bedrijven, financiële instellingen, projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers, vastgoedbeheerders en overheden.

Franken Vastgoed is gevestigd in Doetinchem nabijgelegen Woonboulevard Oost Doetinchem.

Adresgegevens:
Havenstraat 124
7005 A Doetinchem
Nederland

Voor vastgoedbemiddeling is Franken Vastgoed als bedrijfsmakelaar actief in de Achterhoek. Ons dagelijkse werkgebied ligt tussen Eibergen, Winterswijk, Duiven en Zutphen.

Het kantoor in Doetinchem van Franken Vastgoed is geoepend van maandag t/m vrijdag van 09.00 t/m 17.00 uur.

Over bedrijfstaxaties

Een bedrijfstaxatie is een inschatten van de waarde van een pand door een (beëdigd) taxateur, in de vorm van een taxatierapport.

Over het huren van bedrijfshuisvesting

Een verhuurder of een beheerder kan de huurprijs jaarlijks aanpassen aan de hand van consumentenprijzen. Dit gebeurt aan de hand van de huurindex (huurindexatie). Dit is een percentage waarmee de huur jaarlijks kan stijgen. Deze huurindexatie is gekoppeld aan het CPI (consumentenprijsindexcijfer) berekend en gepubliceerd door het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). Gaan de consumentenprijzen omhoog, dan kan de huur ook omhoog.

Een huurcontract is een overeenkomst tussen u en de verhuurder van het object. In het document is informatie opgenomen over de duur van het contract, de wijze van huurverhoging, mogelijke bestemmingsplannen, belastingen en kosten (gas, water licht).

Over het kopen van bedrijfshuisvesting

Aankoopkosten zijn kosten die bovenop de overeengekomen koopsom komen. Voorbeelden van aankoopkosten zijn: courtages van de makelaar, notariskosten, overdrachtsbelasting en btw. De aankoopkosten zijn niet in één keer aftrekbaar van uw onderneming opbrengsten. Deze kosten moet u afschrijven.

Over het verhuren van bedrijfshuisvesting

Onderhuren is het huren van een pand of ruimte van een andere huurder. Afhankelijk van de huurovereenkomst is dit mogelijk.

Over het verkopen van bedrijfshuisvesting

De marktwaarde van een object is het geschatte bedrag waartegen een object tussen een koper en verkoop als zakelijke transactie wordt overgedragen.

Een OTD is een Opdracht tot dienstverlening, ook wel bemiddelingsopdracht genoemd. U kunt het zien als een offerte of overeenkomst tussen u als opdrachtgever en de makelaar.

Over vastgoedbemiddeling in het algemeen

Bedrijfshuisvesting is een werkplek of -locatie waar een bedrijf zich vestigt zoals een bedrijfsruimte, kantoorruimte of winkelruimte.

Een bedrijfsmakelaar, zoals Franken Vastgoed, is gespecialiseerd in de commerciële vastgoedmarkt. Een bedrijfsmakelaar heeft kennis van o.a. (het beheer van) bedrijfspanden, bouwtechnische keuringen, taxaties, beleggingen en duurzaamheid.

Een register makelaar is een (bedrijfs)makelaar die geregistreerd staat in een register. In dit geval gaat het om het register genaamd Stichting VastgoedCert. Na inschrijving bij het register ontvangt de makelaar de officiële naam Register Makelaar Taxateur. Franken Vastgoed is ook gecertificeerd als register makelaar.

Vastgoedbemiddeling is het onderhandelen door een bemiddelaar tussen een verkoper en een koper van vastgoed. De vastgoedbemiddelaar, oftewel de bedrijfsmakelaar, heeft een neutrale en objectieve rol in het proces.